Το υλικό / Πρώτη Ύλη

Το ξύλο είναι το μοναδικό υλικό που προέρχεται από φυσικούς και ανανεώσιμους πόρους. Αποθηκεύει ενέργεια την οποία αποδίδει αργά για την εξομάλυνση των διαφόρων θερμοκρασιών. Όταν το ξύλο μετατρέπεται σε υλικό δόμησης είναι το μοναδικό που μπορεί να αντέξει στους μεγαλύτερους περιβαλλοντικούς κινδύνους.

“Κανένα δομικό υλικό δεν μπορεί να συγκριθεί με την ζεστασιά και την αρμονία που δίνει το ξύλο, είτε χρησιμοποιείται σαν κούφωμα, είτα σαν άλλο δομικό υλικό σε στέγες και σε πατώματα.

Είναι πάντα ένα ζωντανό υλικό, που ζει μέσα στον χώρο μας που χρειάζεται όμως την φροντίδα μας για την συντήρησή του όπως κάθε ζωντανός οργανισμός.”

Για την κατασκευή ξύλινων σπιτιών  χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι συμπαγών κορμών μόνο από ανθεκτικό πεύκο (red-hearted pine) και σε διάφορες διαστάσεις. Κορμούς στρογγυλούς, τετράγωνους, πλαναρισμένους και αντικολλητούς, κατάλληλα επεξεργασμένους, που δημιουργούν ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης Οι ακραίες συνθήκες ανάπτυξης του πεύκου στον Αρκτικό Κύκλο συντελούν στη μεγάλη ανθεκτικότητα των κορμών σε κρύο και σε ζέστη και στη διάρκεια της ζωής τους για πολλούς αιώνες

 

We usually reply with 24 hours except for weekends. All emails are kept confidential and we do not span in any ways.

Thank you for contacting us

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty