Χαρακτηριστικά του προϊόντος

Αντοχή

Οι ξύλινες κατασκευές παραμένουν αναλλοίωτες για πολλούς αιώνες. Αποδείξεις για τον παραπάνω ισχυρισμό μπορούν να θεωρηθούν παγκοσμίως οι πολλές ξύλινες κατοικίες, και συγκεκριμένα οι κατοικίες από κορμούς δέντρων. Το ξύλο από τη φύση του έχει εξαιρετικά υψηλό δείκτη ανθεκτικότητας στις περιβαλλοντολογικές επιρροές.

 

 

Πυρασφάλεια και αντισεισμικότητα

Οι ξύλινες κατοικίες κατασκευάζονται από ένα συγκεκριμένο πεύκο – συμπαγές, σκληρό, με δισεκατομμύρια κυψελών που επιτρέπουν την συνεχή ανανέωση του αέρα – που σύμφωνα με μελέτες και δοκιμές πυραντοχής από πανεπιστημιακά εργαστήρια της Ε.Ένωσης, χαρακτηρίζεται ως πυρίμαχο δομικό υλικό.

Οι μηχανικές αντοχές του ξύλου σε θλίψη, κάμψη και σε ισχυρές μετακινήσεις εδαφών κάνουν τα σπίτια αυτά ασφαλή και αντισεισμικά. Ο συγκεκριμένος τρόπος κατασκευής των τοίχων από ολόσωμους κορμούς, η στιβαρότητα της κατασκευής και ο τέλειος τρόπος συναρμογής και σύνδεσης τους έχουν σαν αποτέλεσμα την υψηλή αντοχή των σπιτιών αυτών σε περίπτωση σεισμών

 Θερμομόνωση – Στεγανότητα

Στα δάση της Φινλανδίας, όπου συνήθως οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες, τα δένδρα αναπτύσσονται πολύ αργά με αποτέλεσμα οι κορμοί τους να γίνονται σκληροί και συμπαγείς. Στις ξύλινες κατοικίες , οι κορμοί ακόμη και μετά από αρκετές δεκαετίες, είναι τόσο συμπαγείς όσο και την πρώτη ημέρα. Οι τοίχοι έχουν τη μέγιστη θερμομονωτική και θερμοηχομονωτική ικανότητα, λόγω του υλικού τους, του πάχους τους και της ολόσωμης κατασκευής τους.

We usually reply with 24 hours except for weekends. All emails are kept confidential and we do not span in any ways.

Thank you for contacting us

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty